Oberufer Kerstspel

afbeelding spelers Kerstspel rond de kribbe

Woensdag 20 december spelen ouders en oud-leerlingen van Vrijeschool Ridderspoor onder leiding van regisseuse Tjetske Koeleman het Kerstspel. Al zo lang de Vrijeschool bestaat is het de traditie dat elk jaar het Oberufer Kerstspel gespeeld wordt. Het is een middeleeuwse uitbeelding van het kerstverhaal, vol met prachtige symbolieken. Het spel wordt dan ook gespeeld in een oude taal, zeer rijk van klank, die dicht blijft bij wat het oorspronkelijk was. Het laat de geboorte zien van Jezus (het licht in de donkere winter). Het kerstspel is een cadeau van de spelers voor de toeschouwers. Om vervolgens met deze verstilde beelden in ons hart de kerstvakantie in te gaan.

Vanaf 19.00 uur zal het Kerstspel gespeeld worden in het Castellum theater (Rabozaal: de deuren gaan om 18.30 uur open). Vocaal Ensemble Korenbloem zal de avond openen met enkele kerstliederen. Het spel duurt ongeveer 5 kwartier.

Op voorhand willen wij u graag attenderen op het feit dat alleen dankzij uw vrijwillige bijdrage het mogelijk is het kerstspel in Castellum op te voeren en de kwaliteit van de kleding en de grime steeds te verzorgen. Aan het eind van het Kerstspel zullen de herders met hun hoed bij de deur staan om uw gulle gaven in ontvangst te nemen.

Kaartjes (gratis) voor het Kerstspel in het Castellum kunt u voor 15 december bestellen via kerstspel@hotmail.com.