Oberufer Kerstspel donderdagavond 22 december in Castellum

afbeelding spelers Kerstspel rond de kribbe

Donderdag 22 december vanaf 19.00 uur spelen ouders en oud-leerlingen onder leiding van regisseur Cees de Heij in het Castellum theater het Oberufer Kerstspel. Al zo lang de vrijeschool bestaat is het spelen van het Oberufer Kerstspel een jaarlijkse traditie. Een mooi en sfeervol kerstspel vol met symboliek maar ook met veel emotionele wendingen en kleine grappige woordspelingen. De schitterende muziek, het spel, de authentieke kleding, grime en kostuums, het eenvoudige decor met mooie belichting zorgen voor een ware belevenis voor jong en oud en zal iedere bezoeker een waar Kerstgevoel geven. U bent van harte welkom!

Oorsprong

Het spel vindt zijn oorsprong, zoals de naam al zegt, in het dorpje Oberufer. Het is een middeleeuwse uitbeelding van het kerstverhaal, vol met prachtige symbolieken. Het spel wordt dan ook gespeeld in een oude taal, zeer rijk van klank, die dicht blijft bij wat het oorspronkelijk was. Het laat de geboorte zien van Jezus (het licht in de donkere winter). De rustige verstilde beelden vormen als het ware een tableau.

Cadeau

Het kerstspel is een cadeau van de spelers voor de kinderen en volwassenen. Het is een rijkdom om te mogen geven en te mogen ontvangen. Om vervolgens met deze verstilde beelden in ons hart de kerstvakantie in te gaan.

Vrijwillige bijdrage

Aan het eind van het Kerstspel zullen de herders met hun hoed bij de deur staan. Wij vragen u hierin een vrijwillige bijdrage te schenken. Hiervan wordt de zaal betaald. Het restant gaat naar de aanschaf van nieuwe kleding en schmink. Het spel duurt ongeveer 5 kwartier. Na afloop is er gratis koffie of thee en kunt u nog gezellig napraten.